1. Inschrijving is gratis.
 2. Het aanmeldingspakket, inclusief het ingevulde aanmeldingsformulier en de 3 gevraagde visuals, moet uiterlijk op 30 mei 2024 om middernacht worden ingediend.
 3. Er zal geen selectie van projecten plaatsvinden; alle projecten worden goedgekeurd bij ontvangst van de volledige aanvraag en als het project voldoet aan het charter gedefinieerd door “we.art.xl.”
 4. De uitingsvormen zijn multidisciplinair (beeldhouwkunst, schilderkunst, fotografie, installatie, muziek, theater, dans, enz.).
 5. Deelnemers worden op geen enkele manier vergoed.

WAT ZIJN DE VERPLICHTINGEN VAN DE ARTIESTEN, HANDELAARS EN CULTURELE ORGANISATIES DIE DEELNEMEN AAN DE EDITIE 2024 VAN WE.ART.XL?

 1. Geselecteerde kunstenaars zullen de auteursrechten vrijgeven voor mogelijke gebruik van het beeld van hun werken ter promotie van het evenement (promotiemateriaal zoals affiches, flyers, web, of beschikbaarstelling aan de pers).
  1. Om hun expositieruimte gratis te openen tijdens het weekend van het evenement (Voor culturele centra verwijst dit specifiek naar gratis toegang tot de tentoonstelling, niet naar de door u aangeboden activiteiten).
  2. Voor culturele en commerciële locaties (theaters, musea, culturele centra, cafés, galerieën) op vrijdag en zaterdag.
  3. Voor particulieren: op zaterdag van 15.00 tot 22.00 uur, en op zondag van 11.00 tot 18.00 uur.
 2. Om de breedst mogelijke verspreiding van “we.art.xl” te waarborgen door uw contacten op sociale netwerken te informeren en het evenement te delen.
  1. Om het evenement te promoten onder uw vrienden/contacten/buren, met de gelegenheid voor een mooie ontmoeting tijdens de presentatie van uw werk.
  2. Om de hashtag #weartxl te gebruiken voor alle berichten met betrekking tot het Artiestenparcours 2024 op Twitter, Instagram en Facebook.
 3. Uw expositieruimte zo in te richten dat de toegang voor het publiek wordt vergemakkelijkt.
 4. Veiligheid te waarborgen met betrekking tot gezondheidsmaatregelen tijdens ontvangst.
 5. Geen kosten te eisen voor het inrichten van ruimtes, ontvangst van bezoekers, verzekering van werken en persoonlijke eigendommen, evenals geen subsidie van welke aard dan ook.
 6. De organisatoren te ontslaan van alle aansprakelijkheid in geval van diefstal of schade direct of indirect veroorzaakt tijdens de geplande bezoekuren van het Artiestenparcours.
 7. De gemeentelijke voorschriften met betrekking tot bewegwijzering te respecteren, zowel binnen als buiten de gemeente Ixelles. Bij niet-naleving van deze regels kunnen de organisatoren niet verantwoordelijk worden gehouden voor opgelegde sancties aan overtreders. Eventuele kosten (Sabam) en eerlijke vergoeding te betalen in geval van muzikale optredens in ateliers.
 8. De kunstenaar verbindt zich ertoe geen commerciële evenementen te organiseren naast “we.art.xl“.
 9. De organisatoren van het Artiestenparcours behouden zich het recht voor om de locaties te bezoeken, zorg te dragen voor veiligheidsomstandigheden, en onderverhuringen uit te sluiten die uitsluitend bedoeld zijn voor puur lucratieve doeleinden.
 10. Alle kwaadaardige gedragingen of slimme methoden tegen de organisatoren en/of deelnemers zullen leiden tot juridische stappen en permanente uitsluiting van het parcours. Dit omvat het gebruik van computergegevens of andere gegevens die worden overgedragen van organisatoren naar kunstenaars en van kunstenaars naar organisatoren. De overgedragen gegevens kunnen op geen enkele manier worden gebruikt, omgeleid of op welke manier dan ook worden benut.