“we.art.xl” is veel meer dan alleen een kunstvereniging, het is een dynamische gemeenschap die zich toelegt op artistieke expressie, creativiteit en de promotie van kunst in al zijn vormen. Of je nu een schilder, beeldhouwer, fotograaf, muzikant, schrijver, performer of gewoon een gepassioneerde kunstliefhebber bent, “we.art.xl” biedt je de ruimte om jezelf te uiten.

Sinds 2019 is onze vereniging de organisator van de Kunstenaarsroute van Elsene, die haar activiteiten uitbreidt naar andere gemeenten en zich ook bezighoudt met verschillende sociaal-culturele projecten.

Al onze projecten zijn onderverdeeld volgens verschillende criteria: Cultuur, Sociale Cohesie, Onderwijs en Duurzame Ontwikkeling.

Wij geloven in de positieve impact van kunst op de samenleving en ondersteunen artistieke initiatieven in lokale gemeenschappen, evenals sociale projecten die kunst gebruiken als middel tot transformatie en leren.

“De horizon verbreden, de nieuwsgierigheid koesteren, het plezier van ontdekken aanwakkeren, verhalen omzetten in verbeelding, diversiteit eren – dit zijn allemaal prioriteiten die we.art.xl nu al vijf jaar ontwikkelt”.

Maak kennis met onze acteurs

Waar en wanneer u ons ook nodig heeft. Wij zijn er voor u – neem contact met ons op voor al uw ondersteuningsbehoeften,
of het nu gaat om technische, algemene vragen of informatieondersteuning.

Jonathan Giacomelli

Jonathan Giacomelli

Oprichter en Coördinatie
Pierre Frison

Pierre Frison

Medeoprichter
Paul Sterck

Paul Sterck

Medeoprichter
Charlotte Caroux

Charlotte Caroux

Curatie
Louana Engels

Louana Engels

Communicatie
Charlotte Lampe

Charlotte Lampe

Programmering – Communicatieassistent
FX Willems

FX Willems

NumeriXL Projectcoördinator

Jahrod Laurent

Vrijwilligerscoördinator
Thomas Quemener

Thomas Quemener

Grafisch Ontwerper
Le Pat

Le Pat

Webmaster

nieuws