we.art.xl is een broedplaats voor sociaal-culturele projecten die een dynamische en inclusieve visie op cultuur en kunst in de hedendaagse samenleving belichaamt. De vereniging positioneert zich als een katalysator voor creativiteit en innovatie, en biedt een uniek platform voor kunstenaars, makers en sociale ondernemers die projecten willen ontwikkelen met een positieve impact op de gemeenschap.

Het doel van we.art.xl is om de barrières tussen gemeenschappen en verschillende artistieke disciplines te overstijgen, door een omgeving te bevorderen waar samenwerking en uitwisseling niet alleen worden aangemoedigd, maar essentieel zijn.

Via een op maat gemaakt ondersteuningsprogramma profiteren deelnemers van uitgebreide begeleiding, variërend van mentorschap door erkende professionals in hun vakgebied, toegang tot coworkingruimtes, netwerkmogelijkheden, evenals uitgebreide ondersteuning bij fondsenwerving en professionaliseringsprocessen.

yoyoyoyoyo-62ec7db1567788f38ae3501a404d9da9-scaled-6-1024x1024

het Artiestenparcours

Centraal in onze benadering van sociale, culturele en artistieke bemiddeling ligt de diepe overtuiging dat creativiteit, samenwerking en onderlinge hulp krachtige krachten zijn die niet alleen onze fysieke ruimtes kunnen transformeren, maar ook onze denkwijzen en ons samenleven.
2 Colonnades 2019

de Colonnades

Creativiteit staat centraal in ons werk. Om expressie, delen en onderlinge hulp onder deelnemers te stimuleren, zullen we hen aanmoedigen om gezamenlijk na te denken over een specifiek thema (netheid, samenleven, respect, tolerantie, enz.) op basis van de leeftijd en interesses van de groepen.
Matong'Art

MATONG'Art

Een gedurfd project, heeft als doel de cultureel rijke identiteit van de Matonge-wijk te onthullen. Via tentoonstellingen, artistieke optredens en workshops verkent het initiatief diverse facetten van deze dynamische gemeenschap, viert het cultureel erfgoed en creëert het een ruimte voor uitwisseling en ontdekking. Meer informatie
numeriXL

NumeriXL

Creativiteit is de centrale pijler van onze aanpak. We passen onze activiteiten aan op basis van de leeftijd en interesses van de deelnemers, en moedigen hen aan om samen na te denken over verschillende thema’s zoals netheid, samenleven, pesten, tolerantie, enz.