Omschrijving

https://www.ilposto.org/en/showsBiografie

Il Posto is het eerste bedrijf in Italië dat gespecialiseerd is in locatiespecifieke performances op verticale oppervlakken. Ontstaan in 1994 in Venetië, vormde de samenwerking tussen choreografe Wanda Moretti en musicus Marco Castelli zich om verticale voorstellingen te creëren die dans, architectuur en muziek combineren. Ze laten de dramaturgie van de shows samensmelten met de plaatsen waar ze worden uitgevoerd en inspireren zo nieuwe ideeën, reflecties en perspectieven.

Wat we doen
We produceren verticale dans op historische en hedendaagse gebouwen, binnen en buiten, op bruggen, torens, kranen, maar ook in theaters, musea en industriële omgevingen. Naast archiefshows creëren we op maat gemaakte voorstellingen en ontwerpen we aangepaste performances op verzoek voor openbare en particuliere evenementen. We voeren trainingsactiviteiten uit voor professionele dansers en amateurs.

Onze artistieke taal
Verticale dans wordt begrepen als een lichaam dat loodrecht op de muur beweegt en een relatie met de ruimte aangaat volgens een nieuw perspectief. Architectuur en landschap spelen een centrale rol en markeren en onderscheiden elke show. De muziek wordt specifiek gecreëerd voor elke voorstelling, aangepast aan elke locatie en live uitgevoerd met de combinatie van saxofoon en live-elektronica. De shows op de gevels van gebouwen zijn ‘ontdekkingsperformances’, door de zintuiglijke lezing van architectuur, poëtische actie en de versterking van een plek met unieke kenmerken.Werken