Omschrijving

“STOPMOTION”-SERIE Jeanlouis Boccar legt, net als elke fotograaf, momenten vast die nooit meer terugkomen. Maar hier wordt de tijd vertraagd totdat deze voor eeuwig bevriest. Het wordt in waarneembare tussenpozen uitgerekt, gestromboscopeerd en eindigt in geïmproviseerde poses. De vrouwelijke silhouetten, vaak ter plekke vastgelegd, getuigen van de seconden die tikken en vervolgens stoppen op de lijn van het bestaan.Biografie

Jeanlouis Boccar, wiens moeder Frans is, maakte al op zeer jonge leeftijd kennis met de beeldende kunst door zijn vader, directeur fotografie. Als autodidact begon Jeanlouis Boccar zijn carrière als fotograaf, schilder en illustrator. Vanaf 1994 was hij een van de pioniers die de digitale creatie lanceerden. Hij is betrokken bij de productie van videoclips (Gottainer, Heaven 17, Dire Straits, Plastic Bertrand, enz.).

Jeanlouis Boccar werkt als onafhankelijk artistiek directeur en ontwerper voor tal van reclamebureaus. Hij publiceert een tiental strips als ontwerper en/of scenarioschrijver (Casterman, Glénat, Echo des Savanes, enz.). Zijn digitale schilderijen worden tentoongesteld in Los Angeles tijdens de inhuldiging van de “Right Bank Music” studio’s in de periode 2012 tot 2013. Jeanlouis Boccar exposeert zijn schilderijen uit de serie “It’s a woman’s world” in Parijs en Brussel.

In september 2014 wordt het boek “IBIZA ARTlines” uitgebracht, dat 30 jaar creaties (videoproductie, strips, schilderkunst, fotografie) op Ibiza belicht. Vanaf juni 2016 start hij met tentoonstellingen op Ibiza van nieuwe schilderijen, met steun van de ayuntamiento van Ibiza in Dalt villa. Jeanlouis Boccar kiest voor creaties op groot formaat (inkt, pastel, acryl, encaustic olieverf op papier.) Tegelijkertijd besteedt de kunstenaar steeds meer tijd aan fotografie en begint zijn stopmotion-serie.

In 2016 hervat Jeanlouis Boccar zijn activiteiten in de bedrijfsevenementensector. Zijn specialiteit is tekenen op de iPad, in realtime geprojecteerd, of het nu gaat om karikaturen of illustraties van seminars. Hij werkt onder meer voor de Europese Gemeenschap. In 2017 zijn er fototentoonstellingen en wordt de roman “20 jaar al” uitgegeven door Lamiroy editions.

In 2018 werkt hij samen met ART UNITY GALLERY en organiseert een fototentoonstelling bij AAF Brussel, Knokke, AAF Londen. In 2019 draagt hij bij aan de BD Corpporate bij TJ-edities en publiceert de roman “Romero en Julia” bij Lamiroy editions. Van 2019 tot 2023 blijft Jeanlouis Boccar actief in diverse evenementendiensten. Hij publiceert ook het live-album “L… comme belle” met enkele portretten van vrouwen gemaakt voor sociale netwerken. Momenteel woont en werkt hij tussen Brussel en Ibiza.Werken